fbpx

Strips uit het hart

C-edition wil maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit gaat, wat betreft C-edition, verder dan mileubewuste keuzes maken. Om die reden startte C-edition een Strips uit het hart fund.

Door 5% van de opbrengst te reserveren. Zal enkele malen per jaar gekeken worden welke goede doelen vanuit dit fund zullen worden ondersteund. Daarbij zal gekozen worden voor kleinschalige projecten op het gebied van opvang wees kinderen en/of educatie in ontwikkelingslanden.  Hiermee wordt niet alleen bereikt dat het complete bedrag controleerbaar goed besteed wordt, ook is door de kleinschalige ondersteuning de besteding goed te volgen en maakt het daardoor concreet inzichtelijke verschillen.

Educatie

Daarnaast wordt er momenteel nagedacht over een project om met de tekenaars te werken aan een educatieboek dat te koop wordt gesteld en beschikbaar komt voor opleidingstrajecten.

Jij kunt hier onderdeel van zijn!

Ken je een kleinschalig project dat past in de bovenstaande omschrijving of vind je het leuk om mee te denken met de uitwerking? Laat het ons weten!

Het eerst gekozen project:

Met de bijdrage van Strips uit het hart van de eerste verkopen afgelopen jaar is in 2023 de eerste Waterput geslagen.
Een klein schaligproject maar continue oplossing voor de kinderen en bewoners van het dorp in Myanmar.

Daarnaast doet Stripuitgeverij C-edition een jaarlijkse bijdrage in The Ocean Clean-Up.

Het zijn de eerste stappen hopelijk gaan er nog vele volgen.