fbpx

Simon Trips begon in 1996 als beeldverhaal van Stripwinkel CARTOON.
Het plan was destijds de stripwinkel onder de noemer Copy Cartoon uit te werken als stripwinkel, internetdiensten, cursussen en vormgeving.
Dit is van 1998 tot 2003 ook in Alphen aan den Rijn tot uitvoer gekomen in Cyber Cartoon.
Om die reden zijn door illustrator Arjen Vriezekolk vier beeldmerken gemaakt van een stripachtig figuur.
Omdat het in het werken met het beeldmerk in het bedrijf elke keer onduidelijk was hoe hem te duiden, is voor hem een naam bedacht. S.Trips was daarbij het uitgangspunt en zo ontstond Simon Trips.

In 2003 stopte de activiteiten van Stripwinkel CARTOON in Alphen aan den Rijn en inmiddels SQUARE Internet, (waar Simon nooit het beeldmerk van was) als fulltime bedrijf.

In februari 2004 startte Stripwinkel CARTOON als parttime stripwinkel in Gouda. Alleen het beeldmerk van een rennende Simon met stripboeken en stripartikelen werd op dat moment nog gebruikt.

Toen in 2006 op voorstel van Berny Boer, in samenwerking met Marco Luk en Teus de Kruijf een stripevenement werd georganiseerd prijkte Simon op de voorkant van het voorstel. Op verzoek van de organisatie werd door striptekenaar/student Stephan Timmers een aangepaste Simon gemaakt voor de flyer en de poster. Ook voor Strips op de Markt werd Simon dus het vaste gezicht.

Voor de introductie van het eerste stripevenement werd door Berny en Stephan een speciaal verhaal geschreven van Simon Trips. Een avontuur met Simon Trips in de hoofdrol wat zich afspeelt in Gouda.

Simon en het Koekenbakkerfestival werd een succes en Berny besloot van Simon een serie te maken.

Het ligt in de bedoeling van Simon Trips meerdere editie te maken en te komen tot een serie.
Een negen of tien pagina durend verhaal dat zich afspeelt in Gouda.
Dit elke keer met een talentvolle (beginnende) striptekenaar.
Hierdoor krijgt Simon elke keer een ander gezicht

147 in stock

Out of stock

Simon Trips als reeks.
De kwaliteit van Stephan Timmers heeft voor de opvolgers de lat hoog gelegd.
Maar met een beetje geluk krijgen we een serie Simon Trips verhalen die zich zullen gaan afspelen in Gouda en met striptekenaars aan het begin van hun carrière enerzijds met een steuntje in de rug geven voor hun werk en CV en anderzijds er een leuke interessante serie ontstaat.
Dit is de reden waarom Simon er in elk verhaal er anders uit kan zien​