fbpx

Striptekenaar Necmi Yalçın

Necmi Yalçın, geboren in 1971 in Izmir, is een ervaren grafisch ontwerper en illustrator. Al voor zijn universitaire opleiding werkte hij als assistent-animator en animator bij verschillende cartoonbedrijven in Ankara.
Vervolgens studeerde hij grafisch ontwerp en beeldende kunst aan de faculteit voor schone kunsten van de Anadolu University.

Na het behalen van zijn diploma bouwde Yalçın een succesvolle carrière op, waarbij hij werkte voor tal van nationale en internationale merken als illustrator, art director en creatief directeur bij reclamebureaus. Zijn werk werd bekroond met diverse prijzen, en hij nam deel aan nationale en internationale festivals. Daarnaast gaf hij workshops en seminars, waarbij hij zijn kennis deelde met een breed publiek.

Naast zijn werk in de reclame-, film- en stripindustrie, runt Yalçın zijn eigen kantoor als line instructor en illustrator. Hij blijft actief in de uitgeversindustrie en heeft tot op heden meer dan 45 werken gepubliceerd bij binnen- en buitenlandse uitgevers. Zijn illustraties zijn terug te vinden op boekomslagen, in romans, verhalen, kinderboeken, strips en graphic novels.

Tegenwoordig is Yalçın ook verbonden aan de Yeditepe University, waar hij lesgeeft aan zowel de Faculteit voor Schone Kunsten als de Faculteit Communicatie.
Daarnaast werkt hij samen met scenarioschrijver Berny voor C-edition aan nieuwe strips. Hoewel ze aanvankelijk het scenario van Pedro bespraken, besloten ze zich te richten op De 7 punten van de Diamant, een project met veelbelovende resultaten.